Tilbud Kjøleskap 12V 98L

Kjøleskap 12V 98L

Varenummer: 63272598

12V kjøleskap for hytter med solcelleanlegg

Butikk / Hovedlager Sandefjord: 10 stk.
Butikk / Lager Alnabru: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Slependen: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Drammen: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Sarpsborg: 1 stk.
Butikk / Lager Hamar: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Kristiansand: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Sandnes: 1 stk.
Butikk / Lager Bergen: 2 stk.
Butikk / Lager Trondheim: Leveringstid: 3-6 dager


Et lite praktisk kjøleskap på 98L med 28L separat fryser. Kompressorskapet er meget energivennlig og derfor godt egnet til moderne solcelleanlegg med god kapasitet. Kjøleskapet bruker ca 35Ah pr døgn i 22 graders omgivelsestemperatur. Ved høyere temperatur vil forbruket øke noe. Kjøleskapet er kun 45cm dypt, men krever 5cm klaring i bakkant for luftevakuering. Bredden på skapet er 45cm, og her bør det være et par cm klaring på hver side. 

Vi anbefaler at det benyttes 200Ah lithiumbatteri eller tilsvarende stor AGM batteribank (400-600Ah) for å sikre god kapasitet. Det er også en fordel å benytte solcellepanel med monokrystallinske celler for optimal ladekapasitet. Les mer om våre Smart pakker her.

Det følger med en 1,5m ledning fra kjøleskapet til batteriet/batteribanken. For mange er dette ikke nok. Vi leverer derfor 3 alternative lengder med tilsvarende kabeltykkelse for å unngå strømtap. 3m, 6m og 10m kabel. 

Eksempelregnestykke kapasitet: Dersom kjøleskapet kobles til et 200Ah lithiumbatteri og det ikke tilføres noe strøm fra solcellepanelet vil kjøleskapet kunne drives i 5-6 dager. Har man derimot tilkoblet et 150W solcellepanel og solen lyser på dette i 4 timer pr dag vil dette tilføre like mye strøm som kjøleskapet bruker. I de mørkeste vintermånedene kan man ikke regne med mye lading og da kan det være fornuftig med et aggregat og batterilader som backupløsning. 

Merk! De fleste 12V skapene på markedet er ganske små. Et alternativ til dette er å benytte et strømgjerrig 230V kjøleskap med en liten inverter som kun er dedikert til dette kjøleskapet, f.eks. en 300W sinusinverter. Denne inverteren har svært lite egenforbruk sammenlignet med de større inverterne og kan derfor anbefales til kontinuerlig bruk. Større invertere anbefaler vi å kun benytte til periodisk bruk og slå disse av/på ved behov.

Bredde 45 cm
Dybde 45 cm
Høyde 97 cm
Vekt 25 kg