Til toppen
Smarte energiløsninger på Samsjøen

Smarte energiløsninger på Samsjøen

Hyttetorget tok turen til idylliske Samsjøen for å snakke med hytteeiere om alternative energiløsninger og andre behov som dukker opp for de som ikke har tilgang til elektrisitet.

Samsjøen er en innsjø som ligger i Ringerike kommune, et stykke nord for Hønefoss. Her ligger hyttene godt spredt og de aller fleste baserer seg på off-grid løsninger både når det gjelder vann, toalett og strøm. Hyttetorget ble invitert opp for å snakke om grønne energiløsninger.

Vi klargjorde 2 energiboder som vi sendte oppover før besøket vårt. 


Solstrøm som primær energikilde

Utgangspunktet for besøket var at to hytteeiere hadde bestillt hver sin Offgrid energibod fra Hyttetorget. En energibod er i praksis et lite bygg med skråtak tilpasset solcellepaneler med batterier og diverse utstyr plassert på innsiden. 

Energiboden plasseres hvor som helst på tomta og produserer strøm til hovedhytta. 


Energibodene klargjøres i Sandefjord, hvor Hyttetorgets hovedkontor, lager og produksjonslokaler ligger. Alle komponentene settes forskriftsmessig sammen av oss og selve tilkoblingen gjøres i samarbeid med vår elektropartner. 


Våre logistikkpartnere leverer raskt, rimelig og effektivt over hele landet. 


Stor interesse for våre løsninger

Ny teknologi har banet vei for løsninger som var utenkelig for bare få år siden. Det var derfor mange som møtte opp for å høre vår produktansvarlig Fredrik K. Johansen fortelle om hvilke muligheter som finnes for "strømløse hytter". 

Fredrik K. Johansen ble invitert til å informere om grønne energiløsninger på Samsjøen


Den norske hyttedrømmen

Hyttestrømmen blir stadig dyrere og stadig flere ser verdien av å slippe naturinngrepene som følger med bygging av moderne infrastruktur rundt hyttene våre. Alternative energi, vann- og avløpsløsninger på hytta er derfor et tema som stadig flere engasjerer seg i. 

Les mer om grønn energi på hytta