Til toppen
Produktet er ikke aktivt!
Varenr.: 4230000

Eco FM Jern og Mangan filter

Effektivt filtersystem for fjerning av jern, mangan og hydrogensulfid

NB dette produktet er utgått. Våre nye filtere finner du her

Eco FM Filter – et filtersystem for fjerning av jern (Fe) og mangan (Mn) og Hydrogensulfid (svovel). Rensemediet i Eco FM Filteret er svært effektivt og har en levetid på minimum 5 år, uavhengig av jern og mangan innhold eller forbruk. Deretter må rensemediet i tanken skiftes ut. 
Det er ingen tilsetninger eller vedlikehold som trengs å utføres. Det betyr at man slipper dyre service avtaler eller andre kostnader i denne perioden. Når systemet er i bruk trenger det strøm, (230V) og det eneste man skal sørge for er at klokken på displayet på styringsenheten, går riktig om man ønsker automatisk tilbakespyling-/rensing. 

Systemet fjerner også Hydrogensulfid også kalt alu-skifer (svovel lukt) i tillegg til større (30-40 micron) partikler og humus. Filteret tilbakespyles (renses) daglig, (på natten) eller etter behov. Kan også gjøres manuelt om ønskelig. Denne rensemetoden bidrar til å forlenge levetiden på filteret betraktelig. 

Eco FM filter er enkelt å installere og kan om ønskelig installeres av hytte-/boligeier selv. Styringsenheten er enkel å programmere og er pre-installert for tilbake spyling/selvrensing. Enheten inkluderer: Sort kompositt-tank, styringsenhet med enkel innstillingsmanual, rørtilkoblingsstykker til styringsenhet, stigerør, samt  rensemediet. Systemet er effektivt på vann med pH verdier mellom 5,0 – 9,0. (normale PH verdier). Ferdig tilpassede John Guest hurtigkoblinger (Vera vannsystem) kan leveres separat.

Systemet er beregnet for hus/hytter med vannhastighet på inntil 28 liter pr minutt. De fleste hytter og boliger er innenfor dette kravet, men om det skulle være et problem kan det installeres reduksjonsventil før filteret. 

Filteret må plasseres frostfritt.

Base for alle Hyttetorget sine produkter
Diameter 30 cm
Høyde 142 cm
Vekt 75 kg
Kampanje

Jern & Mangan filter 12L/min

For vannsystem/pumper med vanngjennomstrømning inntil 12 liter vann pr minutt
4012041
Kampanje

Jern & mangan filter 23L/min

For innlagt vann/borehullspumper med vanngjennomstrømning inntil 23 liter vann pr minutt
4012042
Tilbud

Drikkevannsfilter - Vera Eco-Friendly+

Drikkevannfilter som kan monteres under kjøkkenbenken. Leveres med forfilter som tar større partikler
4220000