Til toppen
Varenr.: 4012052

Gravitasjonsfilter 6L - fjerner også fluor

Gravitasjonsfilter som i tillegg til å fjerne urenheter, bakterier, smak/lukt etc. også reduserer fluor fra drikkevannet. Dette unike og WRAS godkjente drikkevannfilteret er plassert i en to-kamret drikkevannsbeholder produsert i rustfritt stål som rommer to fluorfilter-elementer.

Fraktalternativer

I små mengder forebygger fluorid hull i tennene, mens større mengder kan skade tenner og beinbygning, og da spesielt hos småbarn.

Fluorkonsentrasjonen i mer enn 15% av drikkevannsbrønner i fastfjell i Norge er så høy at vannet kan skade tenner. Naturlig fluor verken lukter eller smaker, og eventuelle negative helseeffekter opptrer først etter lang tids inntak. Innholdet av fluorid i brønner, og da spesielt borebrønner i granitter og lyse gneiser, kan være høyt. Er fluoridinnholdet i drikkevannet over 0,5 mg/l, bør man ikke bruke fluortannkrem, og er innholdet over 1,5 mg/l, vil mange barn etter hvert få hvite tannflekker (kilde: Folkehelseinstituttet).

Ultrafluorid-vannfilteret er NSF godkjent og og gir deg muligheten til å filtrere både naturlig forekommende og tilsatt fluor fra drikkevannet. Filterelementene som benyttes her har et keramisk ytre skall som hindrer partikler i å trenge igjennom. Under det ytre skallet befinner det seg både et aktivt kullfilter og et fluor-reduserende filtermedie.  Dette gir tilsammen en god filtrereing og reduksjon av:

  • fluor
  • partikler
  • patogene bakterier
  • parasitter
  • klor
  • bly

Filteret fjerner opptil 99,99 % av de mest vanlige urenhetene i vannet (uavhengig laboratorietestet). Filterstavenes kapasitet er 1500L (totalt 3000L for de 2 stk medfølgende filterne)

Mål & vekt
Høyde 45 cm

Filterelement Ultra fluoride (gravitasjon)

Flurofilter for drikkevann. Filtrerer både naturlig forekommende og tilsatt fluor fra drikkevannet.
4012051