Grundfos vannforsyningspumpe SBA

Varenummer: 97896290

Dette er en nedsenkbar pumpe for rent vann som er samlet opp i en vanncisterne. Cisternen kan være nedgravet eller plassert over jord.

Butikk / Hovedlager Sandefjord: 2 stk.
Butikk / Lager Alnabru: 1 stk.
Butikk / Lager Slependen: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Drammen: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Sarpsborg: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Hamar: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Gol: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Kristiansand: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Sandnes: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Bergen: Leveringstid: 3-6 dager
Butikk / Lager Trondheim: Leveringstid: 3-6 dager


Pumpen er laget for å forsyne hytter og hus med bruksvann. En flottør hindrer bruk når tanken er tilnærmet tom og er klar for bruk igjen når tilførsel av nytt vann har funnet sted. Pumpen har en innebygget trykkbryter som sørger for at den starter og stopper automatisk når en vannkran åpnes og lukkes. Stillegående og kraftig. Den egner seg spesielt godt til regnvann og mindre private brønner. Vannet suges inn i pumpen via et filter med 1mm maskestørrelse. Den gir 3,5 bar trykk. 

Eksempel på plassering av SBA pumpa i en Platin samletank for regnvann

Pumpen skal henge i en kjetting eller lignende (henges i tankhalsen uten slakk slik at pumpa ikke velter). Man benytter dessuten kjettingen til å heve pumpa opp for inspeksjon. Anslutning på pumpeutløp er 1" / 3/4" (se bildearkiv for detaljer). 15 m strømkabel medfølger. Max vannmengde: 3000L pr time.

Tanken må sikres mot frost dersom den skal brukes vinterstid. Dersom man har mulighet for å grave ned en Platin-tank vil dette normalt sikre mot frost. For over-jord plasserte tanker anbefaler vi isolasjon rundt tanken i kombinasjon med varmekabel, eventuelt tildekket med jord og masse. Vera frostsikre vannrør bør benyttes v/vinterbruk. Dersom systemet ikke skal benyttes om vinteren, må tanken tømmes for vann og pumpa heves på høsten.

Energikilde 230V
Diameter 15 cm
Høyde 56 cm
Vekt 10 kg
Effekt 1100 watt
Strømforbruk 4,8 ah
Krever innlagt strøm Ja