Til toppen
Bruk sola til din fordel med solcellelamper fra Bright!

Bruk sola til din fordel med solcellelamper fra Bright!

Det er estimert at jorda hvert år mottar 15 000 ganger mer solenergi enn jordas befolkning klarer å forbruke. Hvordan kan vi utnytte denne energien bedre? Vi har tatt en titt på mulighetene fra Bright!

SunBell Smart - soldrevet lampe og USB-lader

Sunbell Smart er en norskdesignet lampe med mange bruksområder. Den er svært robust og tåler den røffe behandlingen som hytte, camping og turliv krever. Den høyeffektive solcellelampen har integrert mobillader og kan tilpasses ulike behov for lys. SunBell kan f.eks. henge som en tak-/vegglampe i boden, på utedoen eller i vedskjulet. Den egner seg også ypperlig som lyskilde på strømløse hytter, i teltet eller i campingvogna.

SunBell på natterstid

Solcellepanelet vil også lade dersom det plasseres på innsiden av et vindu vendt mot sola. Ønsker du å lade lampa med 230V strøm, i bilen eller fra solcelleanlegget ditt leveres adaptere som ekstrautstyr.

Les mer om Bright solcellelamper »

 

Se hva hytteeier Rolf sier om Brights SunBell-lampe

- Jeg har alltid vært glad i en skikkelig lommelykt. For meg betyr det selvsagt mye at den lyser godt, at batteriet holder en stund og at den ikke veier for mye, sier han. At en SunBell i tillegg kan lades opp av solen og har en USB-utgang som gjør at også mobilen kan lades opp, er to store bonus-funksjoner.

LESELYS: På kveldstid er det lov med litt digital underholdning. Da er det kjekt å ta med iPad-en ut på verandaen. Er det lite batteri så kan den rett og slett lades fra SunBell via en vanlig USB-lader.

Rolf anser seg selv som godt over snittet engasjert i miljøet. Derfor har han veldig sans for at lommelykten kan lades.

– Det betyr jo at jeg ikke trenger å kjøpe batterier som kastes etter noen få turer. Det betyr selvsagt ikke så mye i en liten lykt, men jeg mener at hver bidige lille ting betyr noe i det store og hele, sier Rolf.

Dessuten er sola gratis, i motsetning til batteriene, legger han til. Faktisk vil en SunBell gi nok strøm til å erstatte opptil 2750 AAA-batterier i løpet av sin levetid. At produktet er såpass holdbart synes Rolf også er veldig viktig. Alle produktene til Bright er laget av resirkulerbar plast og solide materialer, og de holder i mange, mange år.


Hvordan virker et solcellepanel fra Bright?

Konverteringen skjer ved at energien fra sola slår løs elektroner i solcellepanelet, som tvinges til å bevege seg i en bestemt retning, og så ledes tilbake til utgangspunktet. Hver solcelle består av to tynne lag med grunnstoffet silisium (silicone på engelsk) hvor grunnstoffene bor (B) eller fosfor (P) tilsettes for å lade silisiumselektronet, som da settes i bevegelse av solenergien. Et ladet elektron i bevegelse er definisjonen på elektrisk strøm, og den produserte strømmen kan magasineres i et batteri.

SunBell sitt solpanel på tur

SunBell ha et integrert solpanel som kan tas av og plasseres der hvor det er ønskelig, så lenge kabelen er koblet i batteriet. 


Videreutvikling av konseptet

Etter suksessen med SunBell Smart var det naturlig for Bright Products å ta neste skritt. De utviklet derfor nok et produkt i samme serien, et enda mer kompakt produkt som tar svært liten plass i tursekken - Bright Move Smart

Bright Move Smart er mindre enn sin forgjenger, men har mange av de samme funksjonene

Bright Move Smart er en unik bærbar solcellelampe med integrert mobillader. Lampen kan brukes som bordlampe, være med i teltet eller henge hvoren du måtte ha bruk for lys eller mobillading. Leveres med 3 høyeffektive Samsung LED pærer med en driftstid på over 50.000 timer.

Du kan lese mer om disse og flere lamper i Bright serien på disse sidene

Aktuelle produkter