Til toppen

Gassovnen min tenner ikke, hva gjør jeg?

Det kan være flere grunner til at gassovnen din ikke tenner. Her forklarer vår produktsjef noen årsaker til at gassovnen ikke virker og kommer med tips til hva du kan prøve å gjøre selv. 

Fungerer ikke gassovnen din kan du følge stegene Fredrik forklarer her.

Innhold i videoen: 

Vi får en del henvendelser på gassovner som ikke tenner, der det ofte viser seg å være en enkel løsning. I videoen ser dere 3 mulige løsninger du selv kan utføre:

1. Flaske/slange/gassovn er ny (fra 0:00).

2. Regulator med et manometer (fra 0:57).

3. Veltesikring (fra 1:15).


Om du opplever disse problemene betyr det IKKE at det er en feil med gassovnen. Bare at fysikken og sikkerhetsfunsjoner virker som de skal.  


Løsning 1 - Flaske/slange/gassovn er ny.

Første gang du tar i bruk en ny gassovn, flaske eller slange kan det ta lengre tid å tenne gassovnen. Dette fordi gassen først må presse ut all oksygenet fra slangen. 

Når gassflasken er koblet til, setter vi den i gnist-posisjon, holder knappen nede (da kan du gjerne holde knappen nede litt lengre enn normalt (hold den gjerne i 1/2 minutt)) før man prøver å tenne.Løsning 2 - Regulator med et manometer.

Har du en regulator med et manometer så er det viktig å vite at disse har en ventil under seg. For å få gass-gjennomstrømning så må man etter tilkobling holde denne ventilen inne.


Løsning 3 - Veltesikring på gassovn.

På baksiden av ovnen så har vi en veltesikring. Dette er en sikkerhetsfunksjon som gjør at gassen skal kutte dersom gassovnen velter  (dette er noe alle gassovner skal være utstyrt med).

Det som er, hvis gassovnen har stått lenge stille så kan denne ha hengt seg opp. For eksempel om man ikke har brukt hytta på mange måneder, eller den har vært flatpakket. Da tar vi enkelt og greit gassovnen og rister den ganske godt, sånn at vi sørger for at veltesikringen er løs. Etter dette kobler vi til slangen igjen, putter ned i tenn-posisjon og tenner ovnen.
 


Fungerte ingen av disse tipsene? 

Om du har kjøpt gassovnen din hos Hyttetorget og fremdeles ikke får den til å tenne kan du ta kontakt med vår support så hjelper vi deg.