Til toppen
Miljøvennlig vanningsbil i Hamar kommune

Miljøvennlig vanningsbil i Hamar kommune

Hamar ønsket å vanne byens parker og blomster på en "grønnere" måte. Derfor gikk de til innkjøp av en miljøvennlig El-pickup. Vanntank, pumpe og "grønn" solcellebasert strømforsyning ble levert av Hyttetorget.

Hamar kommune tok kontakt med Hyttetorgets butikk på Midtstranda for å se om de hadde noen smarte løsninger som kunne passe til den nyinnkjøpte vanningsbilen.

Det var ikke lenger aktuelt å benytte seg av bensin/dieselaggregater så nå måtte det noen grønnere løsninger på plass.

Våre erfarne hytte-eksperter lot seg ikke be to ganger og i løpet av kort tid formet det seg en løsning basert på produkter fra vårt standard-sortiment. 

En 1000L vanntank med et solcellepanel ble festet til en tilpasset ramme


Solcelle & vanncisterne

Når det gjaldt selve vanntanken så falt valget på en 1000L cisterne. Denne passet perfekt på planet og var dessuten godt tilpasset solcellepanelet på 350W som ble festet på toppen av tanken i en spesialtilpasset ramme som også sørger for å holde konstruksjonen stødig. 


Pumpe m/trykktank

Til selve vannforsyningen benyttes det en kraftig Wilo pumpe med trykktank. Denne pumpa gir godt trykk og leverer inntil 50L vann pr minutt. Pumpa er koblet til vanningstrommelen med en avgreinging og trakt for påfyll av gjødsel ved vanning. 


Lithiumbatteri og omformer

Strømmen som pumpa trenger blir lagret i et 300Ah lithiumbatteri, noe som gir kapasitet til mange timers vanning. En solcelleregulator sørger for at strømmen fra panelet ledes effektivt inn i batteriet og en kraftig inverter konverterer 12V strømmen i batteriet til 230V slik at pumpa kan nyttiggjøre seg denne. Skulle batteriet mot formodning gå tomt for strøm så vil en batterilader raskt sørge for å fylle det opp igjen. 

Prinsippet som benyttes her er det samme som vi tilbyr våre hyttekunder som ønsker seg grønne strøm og vannløsninger. 

Les mer om grønn energi på hytta

Aktuelle produkter