Til toppen
Regler for unntak fra parafinforbud

Regler for unntak fra parafinforbud

Fra 1. januar 2020 ble det forbudt å bruke mineralolje, eller fossil fyringsolje og parafin til oppvarming av boliger og næringsbygg i Norge. Dette forbudet vil gjelde for alle boliger og bygninger, dog med noen få unntak.

Nå må alle boliger og næringsbygg som i dag bruker fossil olje eller parafin til oppvarming gå over til en annen energikilde. I fritidsboliger, hytter og fyrstasjoner utenfor strømnettet vil det fremdeles være tillatt å bruke fossil fyringsolje og parafin.

Et av disse unntakene gjelder for strømløse fritidsboliger og hytter, hvor det fortsatt vil være tillatt å bruke fossil fyringsolje og parafin 

Parafinovn til strømløse hytter også etter 1.januar 2020

Dersom du er eier av en strømløs hytte kan du bruke parafin til oppvarming også etter 1. januar 2020. Unntaket gjelder for strømløse fritidsboliger og hytter. Vi vil derfor fortsette å tilby både parafinkaminer og drivstoff fremover.

Vår Qlima parafinkamin er en strømløs kamin som gir rask og behagelig oppvarming. Med 2,85 kW effekt og dobbel brenner er dette en av markedets aller kraftigste parafinkaminer. Dersom parafintanken din er full kan denne kaminen brenne opptil 17,5 timer. Kaminen er utstyrt med Co2 sensor i tillegg til veltesikring, og slukker automatisk dersom det blir lite oksygen i rommet eller dersom den skulle velte. Egner seg godt i rom mellom 18 - 42 kvm. Det kreves ingen pipe for utlufting til denne kaminen. Les mer om kaminen her

 

Parafinovn for strømløse hytter med GSM-styring

Selv om du har en strømløs hytte, er det fullt mulig å komme til ferdig oppvarmet hytte dersom du har solcelleanlegg.

Med en komplett pakkeløsning som består av en 3200W parafinkamin, 1000W sinusinverter og en A2 12V GSM mottaker lar dette seg gjøre. Send en SMS i god tid før du ankommer (eksempelvis ti timer før ankomst), og  hytta vil være deilig oppvarmet når du setter nøkkelen i hyttedøra. 

Parafinovnen slåes av/på ved hjelp av en app på mobiltelefonen din - enklere blir det ikke! Les mer om GSM styrt parafinovn

Parafinoljer

Vi har flere ulike varianter parafinolje også. Det beste er å bruke rene brennstoffer som er spesielt utviklet til parafinovner og kaminer og hos oss får du flere slike varianter, blant annet Qlima Kristal. Denne høykvalitets parafinen er mindre belastende for miljøet og bruker rene brennstoffer.

Dette er det beste drivstoffet til alle typer olje- og parafinlamper, et luktfritt brensel med 80 % mindre svovel enn alminnelig petroleum.

Les mer om våre parafinalternativer

 

Kontakt oss dersom du har spørsmål vedrørende fyring med parafin i din strømløse hytte. Vi hjelper deg gjerne! 

Aktuelle produkter