Til toppen
Varenr.: 45700103 | Doulton

Ecofast Kalkfilter

Kalkfilter som forlenger livet til kraner, rør og alt som blir berørt av kalk

Fraktalternativer

Kalk er ødeleggende på alt av sanitærutstyr som varmtvanns beredere, vannkokere, dusjhoder rør etc. Innhold av kalk er ikke helsefarlig, men gir avleiringer og kan i mange tilfeller forsteine seg. Kalk kan også være vanskelig å vaske bort. Der kalk er et problem vil bruk av dette systemet beskytte mot korrosjon og prematur slitasje. Filteret trenger minimalt med vedlikehold og er meget enkelt å installere. Kan brukes i private hus, hytter og ferieboliger. Velegnet også  i forbindelse med vannbåren varme og sprinkleranlegg hvor systemet vil gjøre at vannet får en jevn og god flyt og sirkulerer langt bedre. 

Kalkfilteret fungerer best med lav vanngjennomstrøming.

Å sikre lav vanngjennomstrømning i filteret kan kan for eksempel løses ved hjelp av en reduksjonsventil som "struper" gjennomstrømningen til maksimum 2 liter pr minutt. En dagtank for oppsamling og mellomlagring av det kalkfrie vannet kan dermed være en måte å håndtere kalkrensingen på (ref. VERA vannsystem). 

Trenger ikke elektrisitet. Et WRAS godkjent filter som beskytter mot kalk, korrosjon og "hardt vann".

Leveres med 3/8" hurtigkobling-inntak som ved hjelp av riktige overganger kan knyttes til "vanlige" kobber-vannrør eller Vera vannsystem. Det anbefales å benyttes et installasjons-kit for å knytte filteret til eksisterende vannopplegg (se ekstrautstyr). 

Installasjonskit til Ecofast vannfiltere

Installasjonskit for Ecofast filtere (under benk)
4012023