Til toppen
Varenr.: B4012044

kalkfilter - forhindrer hardt vann

Filter som beskytter rør og utstyr mot kalkavleiringer og motvirker "hardt vann" som følge av mye kalsium og magnesium.

Fraktalternativer

Hardt vann skyldes hovedsakelig høy konsentrasjon av kalsium og magnesium som forekommer naturlig mange steder i Norge. Dette medfører høyt kalkinnhold i vannet, noe som ofte resulterer i et grått belegg på dusjvegger, kaffetraktere, vannkokere, armaturer etc. Avleiringen dette etterlater seg kan gå utover effektiviteten og levetiden til ditt rørsystem og apparater som varmtvannsbereder og oppvask-vaskemaskiner. I tillegg vil kalkavleiringene hemme dannelsen av såpeskum, noe som betyr at du vil bruke mer såpe og vaskemidler når du dusjer eller vasker klær.

Normalt sett blir dette problemet løst ved hjelp av kostbare systemer som må installeres og vedlikeholdes av serviceteknikker/rørlegger.

Hyttetorgets kalkforebyggende vannfiltersystem bruker en avansert filtreringsprosess kjent som Template Assisted Crystallization (TAC). Denne prosessen forhindrer dannelsen av kalkavleiringer ved å konvertere de skadelige mineralene som forårsaker oppbygning av kalk, til trege mikroskopiske krystaller via en katalytisk reaksjon i vannet som passerer igjennom filteret. Når disse krystallene først har dannet seg forflytter de seg gjennom vannet og fester seg ikke til rør eller flater i dine kjøkkenapparater.

Filteret krever ikke tilkobling til strøm og det sløser heller ikke med vannet i form tilbakespyling eller regenerering. Det benyttes verken salt eller andre kjemikalier og filteret er helt vedlikeholdsfritt. Rensemediene som benyttes i Hyttetorget`s kalkforebyggende rensefilter har blitt testet av uavhengige laboratorier og har en bevist effektivitetsgrad på hele 99,6% (den eneste ikke-saltbaserte løsningen på markedet som får til dette). Filteret kan til og med bidra til å reversere noe av den kalkoppbyggingen som allerede er bygget opp og spiser innsiden av ditt eksisterende rørsystem, varmtvannsbereder og andre kjøkkenapparater. Dette vil også kunne bidra til redusert strømregning.

  • Filteret bør skiftes hvert andre år ved normal husholdning, sjeldnere ved sporadisk bruk (hyttebruk)
  • Maks vanngjennomstrømning  for full effekt: 16 liter pr minutt (20 liter i kortere perioder)
  • Maksimalt vanntrykk: 7 bar (ingen nedre grense)
  • Leveres med Ø25mm innvendige gjenger (1") - overganger tilgjengelig
  • Plasseres frostfritt (eventuelt ta med filterinnsats hjem)

Dersom vannet også skal renses for partikler, bakterier etc. kan dette for eksempel gjøres gjennom et vannintaksfilter. Dette plasseres isåfall før kalkfilteret.

NB! Tradisjonelle saltbaserte vannmykner-systemer fjerner mineralene som tilskrives kalkoppbygging ,men de fjerner også de mineralene som er essensielle og sunne for oss, som kalsium og magnesium, og etterlater store mengder natrium som betyr at vannet ikke egner seg godt som drikkevann.

Kalkfilter - forhindrer hardt vann

Filter som beskytter rør og utstyr mot kalkavleiringer og motvirker "hardt vann" som følge av mye kalsium og magnesium.
4012044