Til toppen
Varenr.: 61871421

Offgrid Energibod 8kW Victron m/Powerwall 18,6kWt

Offgrid energibod med 230V 8kW PowerWall kraftpakke ferdig montert og tilkoblet. 18,4kWt batteribank

Fraktalternativer

Offgrid energibod med 8kW Victron PowerWall kraftpakke ferdig montert og tilkoblet av godkjent elektriker. Batteribanken i dette anlegget er på hele 18,5kWt. Energiboden er fullisolert og laget av materialer av høy kvalitet. Konstruert med tanke på nordisk klima og i henhold til norsk standard for snølast og øvrig belastning. Offgrid-boden kan plasseres så langt unna hovedhytta du ønsker og vil forsyne deg med strøm året rundt.

Anlegget leveres med 8 stk 400W Half Cut paneler, men kan utvides om ønskelig.


Energiboden har skråtak som er utstyrt med 4 stk 400W half-cut solcellepaneler og vendes mot syd for optimal strømproduksjon. De fire øvrige panelene kan plasseres på egnet sted i nærheten, eller på et bakkestativ om ønskelig. Under ideelle solforhold tilfører panelene batteribanken ca 220A pr time. Det betyr eksempelvis at 10 effektive soltimer vil lade opp batteribanken med 2200Ah. Inne i boden er det god plass til batteribank, teknisk utstyr, aggregat etc. Produksjon og montering foregår i Hyttetorgets egne lokaler i Sandefjord og produktet leveres ferdig montert og tilkoblet. Godkjenningspapier fra autorisert elektrofirma medfølger. Dette betyr at en hvilken som helst godkjent elektriker kan koble seg videre fra Offgrid boden og inn i hovedhytta, uten spesialkompetanse på solcelleløsninger. 

Gulvet er produsert i heltre og boden leveres med låsbar dør


Kraftpakken som følger med i leveransen er av typen 8kW Lithium PowerWall og består blant annet av 8 stk 400W half cut paneler, 3 stk PowerWall batterier og en Victron Multiplus inverter på 8kW (10000VA). Les mer om kraftpakken her (NB! pakkeløsningen inneholder 6 paneler). Om ønskelig kan pakken leveres uten ekstra paneler. Dette vil gi lengre ladetid, noe som kan kompenseres med et aggregat som kan lade v/behov. 

Du kan koble til så mange PowerWall batterier du ønsker

Dersom veggene på innsiden av energiboden skal utnyttes maksimalt, vil det være plass til 10 batterier (61,5kWt). Med aggregat i boden vil det være plass til 6 batterier på veggene (36,9kWt). Ønsker man ytterligere kapasitet kan batteriene plasseres på et gulvstativ. 

Anlegget som følger med i leveransen inkluderer 3 stk PowerWall batterier samt 8 paneler (6 avbildet her).


Energiboden er stor og har plass til flere batterier enn det som følger med i pakken, dersom det skulle være behov for dette. Fordi hytta gjerne blir brukt sporadisk så er batteribankens størrelse viktigere enn antall paneler. Man kan når som helst utvide batteribanken dersom man finner ut at denne ikke er stor nok. Alternativt kan man installere et backupaggregat i energiboden som kan sikre at batteribanken alltid har nok strøm tilgjengelig, også i den mørke årstiden. 

Illustrasjonen viser gjennomskjært hytte med aggregat og PowerWall batterier.

Dersom du anskaffer en av våre aggregatpakker vil vi montere denne i offgrid-boden og koble den til anleggets batterilader uten pristillegg. Boden vil sikre god støydemping fra aggregatet og sørge for trygg plassering, gjerne med litt avstand fra hovedhytta. 

Energiboden er konstruert med tanke på det tøffe nordiske klima. Den er fullisolert og laget av materialer av høy kvalitet. Gulvet er produsert i heltre og boden leveres med låsbar dør. Boden kan utstyres med alt du ønsker av teknisk utstyr for å sikre deg nok strøm på hytta året rundt. Den solide døren i kombinasjon med byggets øvrige konstruksjon gjør det enkelt å få tyveriforsikret innholdet. 

Tips! Byggets takflate gjør det godt egnet til å samle opp regnvann.

Spør oss om fraktpriser, så sender vi deg et tilbud på dette. Skal du benytte bensinaggregat? Vær isåfall oppmerksom på at det inne i hovedhytta kun er tillatt med oppbevaring av 10L bensin. I energiboden kan du lagre inntil 50L.


Fundamentering

Hvilken løsning for fundamentering du velger er helt avhengig av forholdene på stedet der hytta skal plasseres. Her er noen tips/forslag:
Sementheller: Hvis underlaget er slett og tilnærmet i vater er det god nok fundamentering å legge en sementhelle under hver fot. Disse selges i de fleste byggevareforretninger og har mål på ca 30 x 30 x 5 cm.
Grus: Hvis terrenget er litt mer ujevnt kan det legges ut et ca 10 cm dypt lag med grus for å jevne ut terrenget. Grusflaten legges så det blir en flate som ender ca 30 cm utenfor føttene. Dette alene fungerer da som fundamentering. Grusen bør ha 0,20 korning. 
Ringmur eller såle i betong: Hvis terrenget er mer vanskelig, ved at det feks er fjell eller er sterkt skrånende, er det best å støpe en ringmur eller en såle i betong. Hvis du må bruke en slik løsning er det best å kontakte en murer som kan hjelpe deg med dette.


 • Leveres ferdig montert
 • Bredde: 445 cm
 • Dybde: 210 cm
 • Høyde (uten fundament): 282 cm
 • Areal: 5,5 m2
 • Ca vekt: 1200 kg
 • Takrenne, ventiler og beslag medfølger
 • Fullisolert og brannsikret i henhold til gjeldende lovverk
 • Spesialtipasset og ekstra forsterket for plassering av 4 store solcellepaneler
 • Leveres ferdig grunnet
 • Normalt ikke søknadspliktig
   
Vi leverer over hele landet - kontakt oss for mer informasjon
 

Bakkestativ til 2 stk. solcellepaneler

Bakkestativ for 2 stk 335W, 350W eller 400W solcellepaneler
30126300

Bakkestativ til 4 stk. solcellepaneler

Bakkestativ for 4 stk 300W, 350W eller 400W solcellepaneler
30126305

Aggregatpakke 3,9kW Hyundai

Aggregatpakke basert på Hyundai 3900W støysvakt inverter bensinaggregat med elektrisk start og fjernkontroll samt ATS funksjon (autostart)
69107000

Aggregatpakke 6,5 kW Hyundai

Aggregatpakke basert på Hyundai 6500W støysvakt inverter bensinaggregat med elektrisk start og fjernkontroll samt ATS funksjon (autostart)
69106000