Til toppen
Varenr.: 6327174

Vera gassvannvamer pakkeløsning

Kraftig gassvannvarmer med autotenningfunksjon. Gir øyeblikkelig varmt vann. Komplett pakkeløsning med relevant tilbehør inkludert.

Fraktalternativer

Gassvannvarmeren varmer opp vannet ved gjennomstrømming og gir deg varmt vann i løpet av få sekunder. Dette betyr i praksis at du aldri går tom for varmt vann. Vera gassvannvarmer er uavhengig av strøm, men krever minimum 2 bar vanntrykk. Den kan kombineres med en av våre 220V- eller 12V hyttepumper eller kobles til normalt trykkvann (fra borehull eller kommunal vanntilførsel).

Denne pakkeløsningen inneholder det meste av det du trenger for en trygg installasjon av gassvannvarmer.

Pakkeløsningen består av gassvannvarmer (14L/min), luftepakke, regulatorsett, batterier, hurtigkoblinger, monteringsmateriell og CO varsler. Monter CO-varsleren i rommet hvor gassvannvarmen står slik at du kan følge med på oksygen-nivået i rommet og få varsel dersom gassvannvarmeren forbruker for mye luft i forhold til rommets størrelse og ventilasjon. Systemet er klargjort for bruk både med vanlig trykkvann og Vera vannsystem

Vannvarmeren plasseres på veggen og kobles til en propanflaske. Avlufting ledes over tak eller skrått igjennom vegg

Vannet varmes ved hjelp av en kraftig propanbrenner og avhengig av temperaturen på vannet som benyttes kan gassvannvarmeren levere varmtvann med temperatur opptil 80 grader. Dette gjør den godt egnet både til oppvask og dusj. Gassvannvarmeren er utstyrt tennsikring som stenger gasstilførselen hvis blusset skulle slukne. Modellene gir jevn temperatur uansett inntaksvannets trykk og de er enkle og sikre i bruk. Det er imidlertid viktig at det installeres avlufting ut og at man har tilstrekkelig lufttilførsel i rommet.

Eksempel på installasjon. Når en varmtvannskran åpnes i hytta starter pumpe og gassvannvarmer automatisk og leder varmt vann frem til tappestedet på et blunk.

Varmeren oser ikke og avgir ingen lukt - imidlertid må avgassrøret føres vertikalt over tak eller føres skrått gjennom vegg (45 grader) og føres et stykke opp langs yttervegg. Leveres med hurtigkoblinger slik at den både kan kobles til "vanlig trykkvann" og til Vera vannsystem. Varmeren har et maks forbruk på 2 kg gass pr time. Dette gir en ytelse på 28 kWh. NB! Denne modellen har automatisk tenning uten pilotflammen som var vanlig på eldre modeller. Gassvannvarmeren leveres med propanslange og regulator.

Gassvannvarmeren er godkjent i henhold til de nye direktivene for lavt utslipp av NOx.


Installasjonstips

  • Avgassrøret skal føres vertikalt gjennom tak. Hvis dette er umulig, kan røret føres gjennom vegg med så slakk vinkel som mulig. Røret må føres rett opp minst 1 meter før det vinkles og føres gjennom veggen. Maksimum 45 graders vinkling. 
  • Det må benyttes pumpe med trykk på 2,5 bar.
  • I rom med gassvannvarmer skal det alltid være god lufting, minimum en lufteventil.
  • Vi anbefaler at gassflasken kun skal levere gass til gassvannvarmeren.
  • Lengden på slangen/røret mellom gassregulator og gassvannvarmeren bør være under 1,5 meter for å oppnå maks effekt. For lengre strekk eller bruk av utvendig gass-skap kontakt Hyttetorget for råd/veiledning.
  • Skal vannvarmeren monteres på brennbar vegg, må det monteres en gipsplate mellom veggen og apparatet.
  • OBS! Ved frostfare må vannet kobles fra og apparatet tømmes helt for vann. 
  • Apparatet skal stå 20cm fra sidevegg og min 50cm fra tak.
  • Benytt 2-greps blandebatteri. 
Base for alle Hyttetorget sine produkter
Bredde 37 cm
Dybde 22 cm
Høyde 68 cm

VERA gass-skap 1x11 kg

Gassflaske-skap i sort utførelse som rommer 1 stk stor gassflaske (10kg/11kg). Leveres med ben for bakkeplassering, samt veggbraketter for alternativ plassering på yttervegg. Skapet kan enten stå på utsiden av huset/hytta eller plasseres inne i en bod, teknisk rom eller lignende.
4144400

VERA gass-skap 2X11kg

Sort gassflaske-skap som rommer 2 store gassflasker (10kg/11kg). Leveres med ben for bakkeplassering, samt veggbraketter for alternativ plassering. Skapet kan enten stå på utsiden av huset/hytta eller plasseres inne i en bod, teknisk rom eller lignende.
4144401