Til toppen
Varenr.: p-100231

Vera komfort separasjonstoalett

Meget plasseringsvennlig hyttetoalett som leveres i to utgaver; Komfort enkel og Komfort dobbel

Velg Med strøm :
Velg Størrelse :
Fra:

Fraktalternativer

Dersom man ikke har strøm på hytta og dårlige trekkforhold, vil vi anbefale toalettstol med urinseparasjon. Grunnen til dette er at urin er sterkt luktutviklende. Ved å drenere urinen ut i grunnen vil man oppnå at
 toalettet utvikler mindre lukt, selv når det er dårlige trekkforhold.

Vera Lux har kompostbeholderen plassert under hytta, hvilket forenkler operasjonen knyttet til skifte av kammer og tømming.. Komposten får lang oppholdstid, hvilket gjør at avfallet vil være helt eller delvis kompostert ved skifte av kammer. Komposttanken består av 2 stk 60 liters beholdere samt en ekstra beholder for ekstern kompostering. Varmekabel er ikke viktig å benytte seg av når man benytter urinseparererende toalettstol, men det kan leveres om ønskelig (modell med strøm). Vifte er alltid å foretrekke, enten strømdreven, 12V eller vindvifte.

Det er kun porselenstolen som er plassert i toalettrommet mens komposteringen foregår under gulvet. Dette gir lang avstand til avfallet, og toalettrommet vil se ut som i en hvilken som helst bolig. Skifting og tømming av kammer er en enkel operasjon ved å åpne luken i siden på komposteringskammeret. Urin ledes til infiltrasjonsgrøft (se bildearkiv for detaljer).

Tips! For å oppnå kompostering er det nødvendig med noe tilførsel av vann. For eksempel kan man tilføre en liter vann pr. hyttebesøk.

Toalettet leveres komplett med toalettstol, nedføringsrør, kompostbeholder, lufterør (4m), takgjennomføringsrør (2m), takmansjett for tetting gjennom tak samt pipehatt.

Toalett biologisk
Beholder høyde 40 cm
Beholder dybde 60 cm
Persondøgn pr kammer 120
Kapasitet pr kammer 60 liter
Toalett
Luftesystem diameter 110 mm
Sittehøyde 42 cm