Til toppen
Produktet er ikke aktivt!
Varenr.: 63274355 | Solstrøm

Kombipakke 230V &12V 600Ah/670W ULTRA

Kraftpakke 12V & 230V med 3x200Ah Lithium ULTRA batterier og 2x335W PERC paneler

Fraktalternativer

Solcellepakke bestående kvalitetskomponenter fra Skanbatt selges nå svært rimelig i forbindelse med lageropprydding

Ny batteriteknologi - Lithium ULTRA

Denne pakken består av siste generasjon solcelle- og batteriteknologi og setter få begrensninger for hva du kan benytte av utstyr på hytta. Inkludert i pakken er en kraftig inverter på 3000W med en peak (oppstartsstrøm) på hele 6kW. De tre lithiumbatteriene som medfølger er selve kjernen i kraftpakken og håndterer en samlet kontinuerlig belastning på 7680W.  

Hva kan man benytte av utstyr? Med denne pakkeløsningen installert er det lagt opp til at det benyttes 12V utstyr der det er mulig og at det benyttes 230V utstyr ved behov. Energiverket leveres derfor med to strømkilder: 

  • En 12V tilførsel (batteribank) som forsyner alt av 12V utstyr i hytta med strøm til lys, TV, radio vannpumpe, vifte, USB uttak, toalettløsninger som krever 12V tilkobling etc.. Maks kontinuerlig belastning: 600A.
  • En 230V tilførsel (inverter) som leverer strøm til f.eks. støvsuger, kaffetrakter, vaffeljern, hårføner, brødrister, vannkoker verktøy, spillkonsoller, PC’er etc. Maks samtidig trekk: 3000W (peak/oppstart: 6000W). Denne skrues på ved behov og slåes av etter bruk for å spare strøm.  
  • Når det gjelder kjøleskap anbefaler vi at det benyttes et energieffektivt 230V skap med en mindre dedikert inverter. 

Dersom du du ikke har plass til to store paneler på hytteveggen kan det benyttes et bakkestativ som kan plasseres slik at du får best mulig utnyttelse av solforholdene. Det øvrige utstyret kan plasseres i hytta.


Lithium Ultra gir helt andre muligheter enn hva man har hatt tidligere - uansett når på året anlegget benyttes. I tillegg til at batteriene gir langt høyere tilgjengelig kapasitet, så lades de raskere, veier mindre og varer mye lengre. De kan dessuten utlades 100% uten å ta skade. Man opplever heller ikke spenningsfall slik man er vant til med tradisjonelle AGM/blybatterier. Det betyr i praksis at selv når batteribanken er halvfull (eller nærmer seg tomt) så vil man kunne støvsuge og steke vafler uten at strømmen kutter. 

Med høy belastning vil denne 600AH lithiumbanken erstatte en 1800-2400AH AGM batteribank og med moderat belastning erstatter den ca 1200AH

Bluetooth teknologi gir deg full oversikt over anleggets tilstand samt forbruk og strømtilførsel via en smart app som kan lastes gratis ned til alle type smart telefoner.

Solcellepanelene er av typen "PERC", satt sammen av monokrystallceller som har en høyere virkningsgrad enn de tradisjonelle polykrystallinske cellene. Det betyr at solcellepanelet ikke bare lader bedre når sola skinner, men også er istand til å lade når det er overskyet. Dette er en stor fordel i det norske klimaet. Det er dessuten ikke nødvendig å vinkle dette panelet, noe som gjør at det tar seg bedre ut på hytteveggen. 

Solcelleregulatoren, en 60A MPPT regulator, er av høy kvalitet og vil gi inntil 25% økt kapasitet sammenlignet med tradisjonelle regulatorer. Årsaken til dette er at denne regulatoren har mulighet til å ta imot strøm fra seriekoblede solcellepaneler som produserer høyere spenning. Regulatoren er forhåndsinnstilt for bruk på lithiumbatterier hvilket betyr enkel installasjon  "plug & play". 

Kombiinverteren, en 3000W inverter med integrert 75A batterilader leverer rikelig med 230V. Et medfølgende av/på panel plasseres på et lett tilgjengelig sted i hytta og sikrer at inverteren ikke bruker noe strøm når 230V apparater ikke er i bruk.

Kraftpakken består av: 2x335W PERC solcellepanel, veggfestebraketter og skruer,  3x200Ah Lithium ULTRA batterier med Bluetooth, sammenkobling for batterier (50mm2), 60A MMPT regulator, Kombiinverter 3000W m/integrert 75A batterilader, eksternt betjeningspanel for kombiinverter m/5m ledning, ledning for tilkobling av inverter til batterier (50mm2), 10m monteringskabel 2x6mm2 med smartkoblinger og 100 stk sorte ledningsklips,

Solcellepanel (BxHxD): 166x100x4 cm, Batteri vekt: 25 kg (pr stk). 8 år garanti på batterier, 30 år garanti på paneler. 

NB! Pakken kan utvides med flere paneler/batterier om ønskelig. Kontakt oss vedr. dette for å sikre korrekt dimensjonering. OBS! Vær klar over at solstrømløsninger ikke nødvendigvis er noe alle elektrikere har erfaring medHandler du din solcelle-/energiløsning hos Hyttetorget kan du føle deg trygg på at du vil bli godt ivaretatt som kunde. Vi kan gi deg og din elektriker gode råd og tips knyttet til installasjonen, foreslå riktig dimensjonering, samt bistå med teknisk kompetanse. 

En pdf fil av monteringsanvisningen finnes i arkfanen dokumentarkiv. Den er også lagt ut i leservennlig format

12V Installasjonspakke - liten

Startpakke beregnet for 12V baserte solcelleanlegg.
63274425

12V Installasjonspakke - stor

Utvidet startpakke beregnet for 12V baserte solcelleanlegg.
63274426

Bakkestativ til 2 stk. solcellepaneler

Bakkestativ for 2 stk 335W, 350W eller 400W solcellepaneler
30126300

Victron Battery Balancer

Forhindrer skjevlading av seriekoblede batterier.
48121061