Til toppen

Verken strøm eller kloakk? Da kan Cinderella (gass) forbrenningstoalett være svaret

For deg som verken har innlagt strøm, vann eller kloakk på hytta finnes det forskjellige toalettalternativer. Et av de mest populære er Cinderella Freedom (tidligere kjent som Cinderella GAS) som er et propandrevet toalett.

Forbrenningstoalett gass

Cinderella Freedom (gass) forbrenner biologisk avfall ved høy temperatur til en minimal askemengde. Modellen baserer seg på kvaliteten på våre elektriske modeller, men benytter propan som energikilde. Det betyr at Cinderella Freedom kan benyttes i alle områder hvor tilgangen til 230V er begrenset eller fraværende, en klar fordel for mange hytteeiere.

Hyttedo uten tilkobling til vann og strøm

Som for alle toalettene fra Cinderella Eco Group, trenger ikke Cinderella Freedom verken vann eller avløp, og dermed unngås kostbare avløpstilkoblinger. Toalettet er spesielt godt egnet til hytter uten nettstrøm, det krever kun 12V DC for å styre elektronikken i toalettet. Her kan for eksempel en av våre 12V solcellepakker benyttes.


Fordeler med Cinderella gass: 

 • Trenger ikke vann eller avløp.
 • Perfekt for strømløse områder.
 • LCD Display med driftsmeldinger.
 • Komplett avfallsløsning, forbrenner alt avfall.
 • Barnesikkert, driftssikkert og brukervennlig. 
 • Produsert i Norge.
 • 3 års garanti.

Fra mareritt til drøm i følge Anders Heyerdahl 

Anders Heyerdahl fra Bærum har en fjellhytte på 1000 MOH og endte opp med å bygge en utedo. Det var ikke en løsning han var fornøyd med, derfor bestemte han seg for å investere i et toalett han kunne sette sin lit til.

Samme året fikk han høre om Cinderella Freedom, og dermed gikk han en ny «toalett-tid» i møte. 

- Møtet med mitt første Cinderella begynte veldig bra. Ja, jeg vil si at jeg ble gledelig overrasket over produktet. Men da vinteren kom, begynte toalettet å fuske. Jeg kontaktet Cinderella og toalettet ble sendt på service. Heldigvis viste det seg at alt som skulle til var en liten elektronisk justering. Toalettet fusket litt fordi luften er litt tynn i 1000-meters høyde.

Etter justeringen har jeg ikke opplevd en feil, sier Heyerdahl og legger til:

- Jeg må innrømme at jeg var veldig spent da gradestokken viste minus 29 grader, men det viste seg at det ikke var grunn til bekymring. Det var full tenning selv om jeg bare har et 12V batteri med et lite solpanel. I dag fungerer utedoen som vedskjul, og jeg er den glade eier av to Cinderella, en på gass og én på strøm.


Brukervennlig - sånn fungerer det:

Et forbrenningstoalett fra Cinderella er enkelt å bruke, og benytter toalettposer for å transportere avfallet sikkert ned til forbrenningskammeret. Dette gjør toalettet både hygienisk og renslig, sammenlignet med andre alternativer.

 1. Løft opp sete og sittering. Legg i en original Cinderella toalettpose i skålen, og legg ned sitteringen.
 2. Bruk toalettet som vanlig, og legg ned lokket når du er ferdig.
 3. Trykk på «spyleknappen» og posen slippes ned til forbrenningskammeret.
 4. Toalettet er nå klart til bruk igjen.

 

Cinderellas vannfrie forbrenningstoaletter har vært på markedet i over 25 år og er kjent for bærekraftig, miljøvennlig design og ytelse, uten forurensende utslipp.

Sikkerhet 

Selv om det er trygt å oppbevare gassflasken inne i toalettrommet ved siden av forbrenninstoalettet så finnes det utvendig gass-skap om du er skeptiske til lagring av gassflasker inne. Gassflaskene kan da benyttes til flere produkter enn bare toalettet (komfyr, kjøleskap, varme etc.).

 

Installasjon av Cinderella Freedom (gass)

 

Som vist i videoen er Cinderella Freedom (gass) enkel å installere - krever kun 12V DC, gass, innluft og utlufting.

SPARETIPS

Visste du at vi skiller ut 1-2 liter urin per døgn, og at vi gjennomsnittlig tisser fra 3-7 ganger i døgnet avhengig av hvor mye væske vi får i oss? I en fritidsbolig eller hytte med installert forbrenningstoalett betyr det unødvendig bruk av dyr strøm (eller gass). Det finnes heldigvis en enkel løsning som bidrar til å redusere energiforbruket markant.

4 av 5 dobesøk er kun tissing

Det er fult mulig å redusere gassforbruket ved å benytte et Cinderella Urinal i tillegg til Cinderella Freedom. 

(Kilde: Cinderella Eco Group).


Relevante produkter