Til toppen
Vifte til vedovn - fungerer det?

Vifte til vedovn - fungerer det?

Når vinterkulden melder seg kjenner du kanskje at vedovnen din gjerne skulle varmet mer enn den gjør. Varmen stiger rett oppover, mens resten av rommet faktisk ikke får så mye av den. Her kan en ovnsvifte være akkurat det som skal til for å spre deilig ovnsvarme ut i rommet.

Varmespreder’n produserer sin egen strøm og er gratis i bruk. Den er tilnærmet lydløs og kan plasseres på alle typer vedovner

Hvordan fungerer en vifte til vedovn? En ovnsvifte eller varmespreder som  den også kalles, er en strømløs vifte som drives av varmen fra vedovnen din. Prinsippet er enkelt, men utrolig smart: Et termoelektrisk element genererer strøm med utgangspunkt i temperaturforskjeller i bunnen og toppen av vifta. Denne strømmen benyttes til å drive rundt viftebladene som dermed blåser den varme lufta fremover slik at det lages en jevn og lun varme i hele rommet. På denne måten unngår man at all varmen først stiger opp under taket før det blir varmt der man selv sitter. Man merker fort effekten av denne viften.

Spre varmen og reduser fyringsutgiftene dine med ovnsviften Varmespreder’n

Dette er en høykvalitets varmespreder til peis og vedovn som er tilnærmet lydløs og en av markedets mest effektive. Ovnsviften kan benyttes i både små og store rom. Plassér Varmespreder'n direkte på din peisovn og den vil ganske straks begynne å spre varmen rundt i rommet på en effektiv måte. Les mer om Varmespreder'n

Effektiv og rask oppvarming

Ovnsviften egner seg like godt hjemme som på hytta. Med Varmespreder'n får du ikke bare effektiv varmespredning og raskere oppvarming av rommet, du får også reduserte fyringsutgifter.

Et praktisk ovnstermometer til en verdi av kr. 150,- medfølger i pakken og dette gjør at du kan følge med på optimal fyringstemperatur. Termometeret har en magnet på baksiden og kan settes direkte på peis- eller vedovnen.

 

Kåret til en av markedets beste i Hytteliv nr.4 2018

I Hytteliv nr. 4, 2018 ble det foretatt en test av de tre mest solgte varmesprederne i Norge. I denne testen kom Varmespreder’n best ut. Testpanelet hadde lite å utsette på produktet og mente ovnsviften både var mest effektiv og gav best valuta for pengene.

  • Best i test i 2018
  • Markedets mest effektive
  • Reduserer fyringsutgiftene
  • Ingen montering

 
Forbedret varmespredningseffekt med 25 prosent

Varmespreder'n er laget av anodisert aluminium, og har et termoelektrisk element som fungerer som en liten generator. Denne generatoren driver viftens motor som settes igang straks den blir utsatt for en temperaturforskjell mellom topp og bunn. Viften justerer farten etter temperaturen på ovnen. De turbinformede kjøleribbene og den forbedrede og runde konstruksjonen på dette produktet har resultert i en økt varmespredningseffekt på hele 25% i forhold til tidligere modeller og er med dette en av de mest effektive varmesprederne på markedet. Produktet leveres i en pen gaveforpakning.

Les mer om Varmespreder’n

Aktuelle produkter