Til toppen
Varenr.: 10020000 | Skanbatt

Skanbatt Lithium Heat Pro Ultra 200Ah

200Ah Lithium Ultra batteri med Heat & Bluetooth teknologi - 2560Wt. Varmefolie gjør batteriet ideelt også for vinterbruk. 

Fraktalternativer

Integrert varmefolie og overlegen teknologi 

Lithium Heat Ultra er en naturlig videreføring av den tidligere Pro serien og tar i bruk en teknologi som skiller seg vesentlig fra de øvrige batteriene på markedet. Lithium Ultra batteriene har alt som skal til for å fungere optimalt i et tøft nordisk klima. I tillegg til å være uvurderlige i mindre 12V solcelleanlegg er de samtidig de eneste lithiumbatteriene som fungerer 100% når det skal bygges store solcellepakker (kraftpakker).

Daglig leder i Skanbatt, Tommy Moe går igjennom de nye Lithium Ultra batteriene og forklarer hva som er så spesielt med disse. Fullversjonen av intervjuet med flere detaljer finner du her


Lithium HEAT PRO "Ultra"  har markedets beste garanti; 8 år!

Oppgradert Heat-teknologi sørger for at batteriene tåler vanlig lading og hurtiglading også i kaldt vær, uten å bruke all energien på dette. I motsetning til de øvrige lithiumbatterier på markedet i dag benytter Ultra batteriene en "intelligent" Heat teknologi som kun aktiverer varmefolien i batteriene når dette er nødvendig (hurtiglading). Dette gir en langt bedre utnyttelse av batterikapasiteten på vinterstid og er et godt argument for valg av Ultra.

Med høy belastning vil vårt 200AH Lithium Ultra batteri erstatte et 6-800AH AGM blybatteri og med moderat belastning erstatter det et 400AH batteri

Vårt 200Ah ​Lithium Ultra batteri har med sine 2560Wt over dobbelt så mye tilgjengelig kapasitet som et tradisjonelt blybatteri. I tillegg lades det raskere, veier mindre og varer mye lengre. Og kanskje det beste av alt; de kan full-utlades 100% uten å ta skade. Våre lithiumbatterier kan også belastes hardere, dvs man kan trekke mer strøm ut av dem på kort tid uten at de ødelegges. Batteriene er bygget av prismatiske LiFePo4 celler, som er den aller mest stabile og sikre lithiumcella. Med våre lithiumbatterier reduserer du vekten ca 75% sammenlignnet med blybatterier, størrelsen er ca 50% av vanlige batterier og de har en levetid som er inntil fem ganger lengre. Selve ladingen går lynraskt. Som et eksempel kan vårt 100AH batteri hurtiglades fra tomt til fullt på ca 1 time. Kan seriekobles til 24V, 36V eller 48V om ønskelig. 

Problemet frem til nå har vært at Lithiumbatterier kun har vært egnet for sommerhytter og tempererte vinterhytter. Med Lithium Ultra er dette historie.

Ultra-batteriet har såkalt CAN-Bus protokoll for blant annet intern kommunikasjon mellom batteriene ved flere i parallell eller serie. I praksis betyr dette at batteriene «snakker» sammen slik at man kan samle alle informasjon i en APP (CAN Bus dongle kreves i tillegg) Man trenger ikke lenger logge ut/inn av hvert batteri dersom man ønsker å sjekke status på hele batteribanken. I tillegg styres en rekke funksjoner som blant annet varmefolien i batteriene, slik at denne er samkjørt på alle batteriene i banken. Dersom batteriene har forskjellig kjernetemperatur og varmen trigges i ett av batteriene, så styres dette automatisk slik at den slår seg av/på i hele batteribanken samtidig. Dette er viktig for å unngå skjevlading av batteriene om vinteren. Via CAN-Bus kan man også lese av batteriets BMS på eksternt utstyr samt kommunisere med batteriladere, invertere og annet kompatibelt utstyr som benytter denne protokollen.

Ultra batteriene leveres med innebygd Bluetooth teknologi. Det betyr at du med din Apple eller Android telefon kan få batteristatus direkte via en app når du er i nærheten av batteriet (Bluetooth). Dette gir deg full kontroll på ladestatus og batterispenning og viser tilgjengelig kapasitet i prosent og aktuelt forbruk i ampere. Du får i tillegg informasjon om antall utladinger (sykluser) og temperatur på cellene. Appen gir deg "helsetilstanden" på batteriet og lager en eventlogg slik at man kan gå tilbake og se hendelser ved behov.

Serien har nå fått en oppgradert BMS og celler som tåler mye større strømmengder. Dette betyr i praksis at batteriene kan benyttes til start av båtmotorer, og til å kjøre ankervinsjer og thrustere. Dette gjør batteriet til det mest universelle lithium batteriet på markedet. Viktig! Sjekk strømtrekk på utstyr som brukes, slik at man ikke overstiger hva BMS kan levere (flere batterier i parallell vil øke ytelse på både kapasitet og maks belastning ved balansert oppkobling)

En annen oppgradering er at bruker selv kan resette BMS ved behov. Skulle noe skje med BMS, så kan man på ULTRA serien selv resette denne manuelt. Dette løser potensielle problemer som kan oppstå når en BMS går i beskyttelsesmodus og f.eks stenger batteriet ned for å beskytte det. Batteriene er også designet for å være enkle å skifte ut komponenter dersom noe skulle feile etter mange års drift.

En avansert BMS (Battery Management System) sikrer maksimal levetid og sikkerhet for deg som bruker. BMS'en sikrer mot kortslutning, overlading og for høy temperatur og skrur av batteriet dersom noe uforutsett skulle skje. Årlige batterikostnader er inntil 50% lavere enn f.eks syerbatterier takket være lang livssyklus og den innebygde BMS'en som beskytter batteriet. Våre lithiumbatterier kan erstatte blybatterier direkte og kan derfor lades med de aller fleste elektroniske batteriladere med sluttspenning på +-14,4V

Base for alle Hyttetorget sine produkter
Lengde 50,8 cm
Bredde 17,5 cm
Høyde 25,6 cm
Vekt 25 kg

Kabel for sammenkobling av batterier 50mm2

2 stk 50mm2 kabler for parallellkobling av sollcelle batterier
6070222

7 trinns batteriladere

Profesjonelle 7 trinns batteriladere med modus for Lithium, AGM, GEL og bly/syre batterier.
p-100331
Kampanje

Skanbatt Lithium Heat Pro Ultra 100Ah

100Ah Lithium Ultra batteri med Heat & Bluetooth teknologi - 1280Wt. Varmefolie gjør batteriet ideelt også for vinterbruk. 
10015000
Kampanje

Skanbatt Lithium Heat Pro Ultra 300Ah

300Ah Lithium Ultra batteri med Heat & Bluetooth teknologi - 3840 Wt. Varmefolie gjør batteriet ideelt også for vinterbruk. 
10030000

10,2kWt Lithium Ultra batteribank

10,2kWt Lithium Ultra batteribank til kraftpakker
63274510
Kampanje

Skanbatt PowerWall 48V 6,15kWt Heat

NB! Inkluderer varmekabel og kan benyttes i kulde. Kraftig lithiumbatteri med 8 års garanti. SKANBATT PowerWall 48V 120Ah - 6,144kWt. LiFePO4 48V batteri med innebygget varmefolie. Kan benyttes hele året i kalde strøk.
49726120