Med introduksjon av Lithium Pro solcellebatterier har valget av batteritype blitt enklere enn noen gang. 

Lithium Pro batterier har en varmeteknologi som utnytter energien langt bedre i kulde enn de Lithium Heat-batteriene som har vært på markedet frem til nå. I tillegg er det nå mulig å seriekoble Heat-batterier til 24V, 36V eller 48V, noe som er helt nødvendig i større anlegg.

Videoen over er et utdrag fra en lengre intervju med Tommy Moe hvor han går igjennom alle batteritypene som er aktuelle for solcelleanlegg. Se hele intervjuet her for å lære mer om de andre batteritypene som finnes


Problemet med Lithiumbatterier frem til nå har vært at de kun har fungert på sommerhytter (eller tempererte vinterhytter). Med Lithium Pro er dette lenger ikke noe tema. Her får du en kjapp innføring i hvorfor Lithium Pro er å foretrekke på norske hytter med solcelleanlegg.

 

Derfor bør du velge Lithium Pro batterier:

 • For det første har våre Lithium Pro batterier inntil fem ganger lenger levetid enn vanlige blybatterier (AGM batterier). Lithium Pro batteriene er dyrere i anskaffelse, men over tid vil man se at de årlige kostnadene er opp til 50% lavere sammenlignet med vanlige blybatterier. Dette alene er gode argumenter for at lithium batterier er førstevalget for mange hytteeiere.

 • Lithium Pro batterier har over dobbelt så mye tilgjengelig kapasitet sammenlignet med vanlige blybatterier. Desto mer man belaster batteribanken jo større blir kapasitetsforskjellen. Eksempel: dersom man tapper 90Amp fra et 100AH Lithium Pro batteri vil dette fungere i en drøy time. Skal man belaste blybatterier tilsvarende trenger man 3-400AH for å kunne oppnå samme driftstid.

 • Vekten er redusert med ca 75% sammenlignet med blybatterier og størrelsen er ca 50% av vanlige batterier. Dette gjør dem mer håndterlige og ikke minst mer plasseringsvennlige i trange hytter, boder etc.

 • En innebygget og avansert BMS (Battery Management System) sikrer maksimal levetid, beskytter mot kortslutning, overlading og for høy temperatur. Skulle noe uforutsett skje vil batteriet skru seg av og man unngår skade.

 • Lithium Pro har vesentlig bedre lademottagelighet enn andre konvensjonelle batterier. Det betyr kortere tid på å fullade batteribanken din. 

 • Batteriene tåler å tappes 100% uten å ta skade, med garanti på hele 2000 utladninger. Er man uheldig og gjør det samme med et blybatteri er sannsynligheten stor for at det raskt blir ødelagt og må kasseres.

 • Lithium PRO batterier er miljøvennlige og inneholder ingen skadelige stoffer for miljøet

 • Batteriene har innebygget HEAT teknologi, noe som gjør at de tåler hurtiglading i kulde. Dette er helt nødvendig i større kraftpakker fordi strømmen fra flere store solcellepaneler tilsvarer hurtiglading fra aggregat.

 • Bluetooth teknologi som gir deg batteristatus via app direkte på telefonen din. Dette gir deg full kontroll på ladestatus og batterispenning samtidig som det gir oversikt over tilgjengelig kapasitet og aktuelt forbruk i ampere. Appen viser dessuten antall utladinger, sykluser, temperatur på cellene og generell "helsetilstand" på batteriet. 

 • Lithium Pro batterier kan seriekobles til 24V, 36V eller 48V, noe som er helt nødvendig i 230V kraftpakker hvor det benyttes kraftige hybridinverere. 

 • Null brannfare! Kjemien som benyttes i våre batterier er ikke brennbare i det hele tatt. I tillegg er det masse sikkerhet rundt BMS og celler i våre batterier som stenger batteriet lenge før temperaturen rekker å bli så høy at varmeutviklingen utgjør noen fare. På grunn av dette anses disse batteriene faktisk tryggere enn f.eks. blybatterier. 

 • Batteriene har 5 år garanti innenfor 2000 utladninger. Normal hyttebruk vil gi under 30 utladninger pr år.

MERK! Denne beskrivelsen gjelder kun Skanbatt Lithium Pro og må ikke forveksles med kopier som ikke lader ved lave temperaturer. En viktig funksjon på våre modeller er at de tillater ca 5A ladestrøm før varmen aktiveres. Dersom ladestrømmen er høyere en 5A vil overskytende strøm gå til å temperere battericellene ved lave temperaturer. Dette er en viktig funksjon for f.eks vinterhytter med små solcelleanlegg, og gjør at også disse er i stand til å holde batteriene fulladet. 

50Ah Lithium Pro batteri med Bluetooth teknologi - 640Wt
5.195,-
75Ah Lithium Pro batteri med bluetooth teknologi - 640Wt
7.995,-
100Ah Lithium Pro batteri med Heat & Bluetooth teknologi - 1280Wt
9.995,-
200Ah Lithium Pro batteri med Heat & Bluetooth teknologi - 2560Wt
19.995,-
300Ah Lithium Pro batteri med Heat & Bluetooth teknologi - 3840 Wt
29.995,-

Hyttetorget Sandefjord

Hyttetorget Sandefjord

Hyttetorgets hovedkontor, lager og utsalgssted. Tlf 33 42 01 00

LES MER
Hyttetorget Slependen

Hyttetorget Slependen

Landets største hyttebutikk på Slependen. Telefon: 67 22 21 44

LES MER
Hyttetorget Sarpsborg

Hyttetorget Sarpsborg

Østfolds største Hyttebutikk. Telefon 69 00 34 44

LES MER
Hyttetorget Alnabru

Hyttetorget Alnabru

Hyttetorgets butikk på Alnabru i Oslo har et stort utvalg av hytteprodukter. Tlf. 22 83 24 00

LES MER
Hyttetorget Drammen

Hyttetorget Drammen

Hyttetorget åpnet ny butikk på Åssiden i Drammen mandag 25. september. Vi ønsker velkommen til en av landets flotteste hyttebutikker.

LES MER
Hyttetorget Hamar

Hyttetorget Hamar

Hytteutstyrbutikk på Midtstranda med bredt vareutvalg og dyktige fagfolk. Tlf. 62 00 14 00

LES MER
Hyttetorget Trondheim

Hyttetorget Trondheim

Velkommen til Sør-Trøndelags største hyttebutikk. Du finner oss på Lade. Tlf. 73 20 53 20

LES MER
Hyttetorget Bergen

Hyttetorget Bergen

Velkommen til vår flotte, nye hyttebutikk! Liamyrene 5, Nyborg. Tlf. 53 00 49 00

LES MER
Hyttetorget Sandnes

Hyttetorget Sandnes

Hyttebutikk med Rogalands største vareutvalg finner du i Sandnes. Tlf. 51 22 74 80

LES MER
Hyttetorget Kristiansand

Hyttetorget Kristiansand

Hyttetorget har flyttet til Barstølveien 25. Telefon: 38 60 27 27

LES MER
Hyttetorget Gol

Hyttetorget Gol

Februar 2019 åpnet Hyttetorget ny butikk på Gol. Du finner oss i Sentrumsvegen 108.

LES MER