Til toppen

lithiumbatteri

Med introduksjon av Lithium Ultra har valget av batteritype blitt enklere enn noen gang. 

Lithium Heat Pro Ultra er sannsynligvis det aller beste lithiumbatteriet på markedet i dag. Batteriet er en naturlig videreføring av den tidligere Pro serien og tar i bruk en teknologi som skiller det vesentlig fra de øvrige batteriene på markedet. 

Daglig leder i Skanbatt, Tommy Moe går igjennom de nye Lithium Ultra batteriene og forklarer hva som er så spesielt med disse. 


Lithium Ultra har markedets beste garanti; 8 år

ULTRA serien fra Skanbatt er et av de aller beste lithiumbatteriene på markedet i dag. Batteriet er produsert og utviklet med tanke på bruk i Norden, og fungerer optimalt uansett temperatur og årstid. Skanbatt har i en årrekke jobbet tett med produsenter og har lang erfaring med lithiumbatterier og bruksmønster i våre nordiske land. ULTRA serien har det ypperste av teknologi og er produsert av robuste og veltestede komponenter. Batteriene innehar alle viktige, internasjonale sertifiseringer og er et batteri som virkelig skiller seg ut i markedet.

Batteriene har såkalt CAN-Bus protokoll for blant annet intern kommunikasjon mellom batteriene ved flere i parallell eller serie. I praksis betyr dette at batteriene «snakker» sammen slik at man kan samle alle informasjon i en APP (CAN Bus dongle kreves i tillegg) Man trenger ikke lenger logge ut/inn av hvert batteri dersom man ønsker å sjekke status på hele batteribanken.

I tillegg styres en rekke funksjoner som blant annet varmefolien i batteriene, slik at denne er samkjørt på alle batteriene i banken. Dersom batteriene har forskjellig kjernetemperatur og varmen trigges i ett av batteriene, så styres dette automatisk slik at den slår seg av/på i hele batteribanken samtidig. Dette er viktig for å unngå skjevlading av batteriene om vinteren.

Via CAN-Bus kan man også lese av batteriets BMS på eksternt utstyr samt kommunisere med batteriladere, invertere og annet kompatibelt utstyr som benytter denne protokollen.

Skanbatt ULTRA – serien har nå fått en oppgradert BMS og celler som tåler mye større strømmengder. Dette betyr i praksis at batteriene kan benyttes til start av båtmotorer, og til å kjøre ankervinsjer og thrustere. Dette gjør batteriet til det mest universelle lithium batteriet på markedet. Viktig! Sjekk strømtrekk på utstyr som brukes, slik at man ikke overstiger hva BMS kan levere (flere batterier i parallell vil øke ytelse på både kapasitet og maks belastning ved balansert oppkobling)

En annen oppgradering er at bruker selv kan resette BMS ved behov. Skulle noe skje med BMS, så kan man på ULTRA serien selv resette denne manuelt. Dette løser potensielle problemer som kan oppstå når en BMS går i beskyttelsesmodus og f.eks stenger batteriet ned for å beskytte det. Batteriene er også designet for å være enkle å skifte ut komponenter dersom noe skulle feile etter mange års drift.

1.Integrert varmefolie
Nå er det slutt på at lithium batterier ikke kan lades ved minusgrader, det sørger den integrerte varmefolien for. Varmen styres 100% av batteriets BMS, og er ikke noe bruker trenger å tenke på. Folien trekker aldri strøm fra batteriet, verken under bruk eller ved lagring. Varmen aktiveres automatisk ved lading av batteriet under 0 grader, og slår seg av igjen nå riktig temperatur er oppnådd. Batteriet tillater lav ladestrøm (ca 5A) uten at varmen i batteriet aktiveres. Dette gjør at batteriet fungerer optimalt på vinterhytter med solcellepaneler og begrenset innlading i vintermånedene. Ved høyere ladestrøm vil varmen aktiveres.

2.Integrert Bluetooth

Batteriets innebygde Bluetooth gir deg full kontroll over batteristatus og en rekke andre viktige funksjoner. Last ned appen ved å søke etter "Skanbatt" (Android/IOS) og installer denne på mobil eller nettbrett. Skanbatt appen gir deg blant annet følgende info:
 • Full kontroll på ladestatus og batterispenning
 • Viser tilgjengelig kapasitet og aktuelt forbruk
 • Viser antall utladinger
 • Viser temperatur på cellene
 • Gir deg «helsetilstand» på batteriet

3.Serie og parallellkobling:

Den nye ULTRA serien kan som tidligere parallellkobles om man ønsker bedre kapasitet. Nytt på den nye serien er at nå kan batteriene også seriekobles opp til 24V, 36V eller 48V. Dette gir oss mye større muligheter for å bygge store og kraftige batteripakker med høyere spenning.

4.Spenningsdemper funksjon:
Dette er en viktig funksjon som hindrer at BMS stenger batteriet ved høye kortvarige strømtrekk (peak). Mye elektronisk utstyr krever en høy oppstartstrøm, noe som kan føre til at BMS i lithium batteriet "stenger". Den nye "peakdemper" funksjonen sikrer at batteriene håndterer vesentlig høyere strømtrekk før BMS stenger. Denne serien er glimrende på hytter der hvor batteriene står i rom som ikke tempereres, eller i båter og bobiler etc som benyttes om vinteren. Med våre nye Skanbatt ULTRA batteriserie kan du hurtiglade lithium batteriene uansett temperatur, sommer som vinter.


Problemet med de tidlige generasjoner av Lithiumbatterier har vært at de kun har fungert på sommerhytter (eller tempererte vinterhytter). Med Lithium Ultra er dette lenger ikke noe tema. Her får du en kjapp innføring i hvorfor Lithium Ultra er å foretrekke på norske hytter med solcelleanlegg.

Derfor bør du velge Lithium Ultra:

 • For det første har våre Lithium batterier Ultra inntil fem ganger lenger levetid enn vanlige blybatterier (AGM batterier). Lithium batteriene er dyrere i anskaffelse, men over tid vil man se at de årlige kostnadene er opp til 50% lavere sammenlignet med vanlige blybatterier. Dette alene er gode argumenter for at lithium batterier er førstevalget for mange hytteeiere.

 • Lithium Ultra batterier har over dobbelt så mye tilgjengelig kapasitet sammenlignet med vanlige blybatterier. Desto mer man belaster batteribanken jo større blir kapasitetsforskjellen. Eksempel: dersom man tapper 90Amp fra et 100AH Lithium Ultra batteri vil dette fungere i en drøy time. Skal man belaste blybatterier tilsvarende trenger man 3-400AH for å kunne oppnå samme driftstid.

 • Vekten er redusert med ca 75% sammenlignet med blybatterier og størrelsen er ca 50% av vanlige batterier. Dette gjør dem mer håndterlige og ikke minst mer plasseringsvennlige i trange hytter, boder etc.

 • En innebygget og avansert BMS (Battery Management System) sikrer maksimal levetid, beskytter mot kortslutning, overlading og for høy temperatur. Skulle noe uforutsett skje vil batteriet skru seg av og man unngår skade.

 • Lithium har vesentlig bedre lademottagelighet enn andre konvensjonelle batterier. Det betyr kortere tid på å fullade batteribanken din. 

 • Batteriene tåler å tappes 100% uten å ta skade, med garanti på hele 2000 utladninger. Er man uheldig og gjør det samme med et blybatteri er sannsynligheten stor for at det raskt blir ødelagt og må kasseres.

 • Lithium Ultra batterier er miljøvennlige og inneholder ingen skadelige stoffer for miljøet

 • Batteriene har innebygget HEAT teknologi, noe som gjør at de tåler hurtiglading i kulde. Dette er helt nødvendig i større kraftpakker fordi strømmen fra flere store solcellepaneler tilsvarer hurtiglading fra aggregat.

 • Bluetooth teknologi som gir deg batteristatus via app direkte på telefonen din. Dette gir deg full kontroll på ladestatus og batterispenning samtidig som det gir oversikt over tilgjengelig kapasitet og aktuelt forbruk i ampere. Appen viser dessuten antall utladinger, sykluser, temperatur på cellene og generell "helsetilstand" på batteriet. 

 • Lithium Pro batterier kan seriekobles til 24V, 36V eller 48V, noe som er helt nødvendig i 230V kraftpakker hvor det benyttes kraftige hybridinverere. 

 • Null brannfare! Kjemien som benyttes i våre batterier er ikke brennbare i det hele tatt. I tillegg er det masse sikkerhet rundt BMS og celler i våre batterier som stenger batteriet lenge før temperaturen rekker å bli så høy at varmeutviklingen utgjør noen fare. På grunn av dette anses disse batteriene faktisk tryggere enn f.eks. blybatterier. 

 • Batteriene har 5 år garanti innenfor 2000 utladninger. Normal hyttebruk vil gi under 30 utladninger pr år.

MERK! Denne beskrivelsen gjelder kun Skanbatt Lithium Ultra og må ikke forveksles med kopier som ikke lader ved lave temperaturer. En viktig funksjon på våre modeller er at de tillater ca 5A ladestrøm før varmen aktiveres. Dersom ladestrømmen er høyere en 5A vil overskytende strøm gå til å temperere battericellene ved lave temperaturer. Dette er en viktig funksjon for f.eks vinterhytter med små solcelleanlegg, og gjør at også disse er i stand til å holde batteriene fulladet. 

Sorter Navn (a > å)

Skanbatt Lithium Heat Pro Ultra 100Ah

100Ah Lithium Ultra batteri med Heat & Bluetooth teknologi - 1280Wt. Varmefolie gjør batteriet ideelt også for vinterbruk. 
10015000
Kampanje

Skanbatt Lithium Heat Pro Ultra 200Ah

200Ah Lithium Ultra batteri med Heat & Bluetooth teknologi - 2560Wt. Varmefolie gjør batteriet ideelt også for vinterbruk. 
10020000
Kampanje

Skanbatt Lithium Heat Pro Ultra 300Ah

300Ah Lithium Ultra batteri med Heat & Bluetooth teknologi - 3840 Wt. Varmefolie gjør batteriet ideelt også for vinterbruk. 
10030000