12V HEAT Lithiumbatterier

Velg Batterikapasitet (ah):

Varenummer: p-100344

Heat lithiumbatterier som tåler hurtiglading i kulde - straks batteriene mottar strøm fra aggregatet vil litt av denne strømmen bli benyttet til å varme opp batteriene og i løpet av kort tid er de mottakelige for hurtiglading.


NYHET! Heat lithiumbatterier som tåler hurtiglading i kulde. Tradisjonelle lithiumbatterier har ingen problemer med normal lading fra solcellepaneler i kaldt vær, men straks man starter aggregatet og skal forsyne batteriene med mye strøm i løpet av kort tid vil dette være problematisk uten HEAT teknologien. Dette gjelder alle typer batterier. Når HEAT batterier mottar strøm fra aggregatet vil litt av denne strømmen bli benyttet til å varme opp batteriene og i løpet av kort tid er de mottakelige for hurtiglading. 

Lithiumbatterier har over dobbelt så mye tilgjengelig kapasitet som et tradisjonelt blybatteri. I tillegg lades de raskere, veier mindre og varer mye lengre. Og kanskje det beste av alt; de kan full-utlades 100% uten å ta skade.

Våre lithiumbatterier kan også belastes hardere, dvs man kan trekke mer strøm ut av dem på kort tid uten at de ødelegges. Batteriene er bygget av prismatiske LiFePo4 celler, som er den aller mest stabile og sikre lithiumcella. Med våre lithiumbatterier reduserer du vekten ca 75% sammenlignnet med blybatterier, størrelsen er ca 50% av vanlige batterier og de har en levetid som er inntil fem ganger lengre. Selve ladingen går lynraskt. Som et eksempel kan vårt 100AH batteri hurtiglades fra tomt til fullt på ca 1 time (2 timer er anbefalt).

Alle våre lithiumbatterier har en meget avansert BMS (Battery Management System) innebygd, dette for å sikre maksimal levetid og sikkerhet for deg som bruker. BMS'en sikrer mot kortslutning, overlading og for høy temperatur og skrur av batteriet dersom noe uforutsett skulle skje. Årlige batterikostnader er inntil 50% lavere enn f.eks syerbatterier takket være lang livssyklus og den innebygde BMS'en som beskytter batteriet. Våre lithiumbatterier kan erstatte blybatterier direkte og kan derfor lades med de aller fleste elektroniske batteriladere med sluttspenning på +-14,6V

Hva med kulde? Man bør ikke hurtiglade i minusgrader, da dette forringer levetiden. På solcelle er det ikke noe problem da disse aldri hurtiglader. Det er ingen problem å bruke batteriene i minusgrader, men man bør la dem tempereres før man evnt hurtiglader

Lithiumbatteriene våre kan nå om ønskelig fåes med med innebygd Bluetooth.Har du en Apple eller Android telefon kan du få batteristatus direkte via en app når du er i nærheten av batteriet (Bluetooth). Dette gir deg full kontroll på ladestatus og batterispenning og viser tilgjengelig kapasitet i prosent og aktuelt forbruk i ampere. Du får i tillegg informasjon om antall utladinger (sykluser) og temperatur på cellene. Appen gir deg "helsetilstanden" på batteriet og lager en eventlogg slik at man kan gå tilbake og se hendelser ved behov. 

Les også: Derfor bør du velge lithiumbatterier på hytta