Til toppen

Alternative varmekilder på hytta

Mange hytter har strøm og noen er strømløse. Men selv om de aller fleste hytter har installert peis eller vedovn, er spørsmålet om tilleggsvarme og forhåndsoppvarming av hytta et tema som stadig dukker opp. Vi tar her for oss noen ulike varmeprodukter som kan gjøre hytteturen litt triveligere.

Varmespredere

Mange er vant til å starte hytteturen med å fyre opp i vedovnen. Dersom du synes det tar litt vel lang tid før varmen spres rundt i hytta, så kan muligens en varmespreder være en god investering. En Varmespreder produserer sin egen strøm og er gratis i bruk. Den er tilnærmet lydløs og kan plasseres på alle typer vedovner. 


Webasto - for strømløse hytter

Den tyske produsenten Webasto er kanskje mest kjent som leverandør av høykvalitets varmesystemer til biler og det maritime markedet. I samarbeid med Hyttetorget har disse varmeapparatene nå endelig også blitt tilpasset for bruk på hytter med og uten strøm.  Les mer om Webasto hyttevarmer

Webasto-anlegget monteres utvendig og alt som synes inne er en ventill som blåser varmluft inn i hytta. 


Ring hytta varm

Enten du har strøm på hytta eller ikke så kan du, ved hjelp av et par klikk på telefonen din, skru på varmen i hytta di før du reiser og komme til en god og oppvarmet hytte noen timer senere. Les mer om "Ring Hytta Varm"

Fra mobiltelefonen sendes et signal til en hovedenhet som styrer en eller flere varmekilder i hytta.  


Parafinovner

Fra 1. januar 2020 ble det forbudt å bruke mineralolje, eller fossil fyringsolje og parafin til oppvarming av boliger og næringsbygg i Norge. Dette forbudet gjelder imidlertid ikke for strømløse hytter, som fortsatt kan benytte parafin til oppvarming og belysning. Les mer om våre parafinovner og drivstoff-alternativer. 

En parafinovn kan være et kjærkomment tilleggsprodukt på en strømløs hytte. Rask og lun oppvarming.  


Gassovner

En annen effektiv måte å få rask oppvarming av hytta på er å benytte en propandrevet ovn. En rimelig investering som egner seg godt i de fleste rom. Trygg i bruk og rask oppvarming

NB! Det er viktig å benytte en ovn som er utstyrt med karbondioksidvakt og veltesikring.

Les mer om gassovner


Øvrige varmekilder

I tillegg til produktene som allerede er nevnt, så kan disse produktene også være av interesse:

Varmeprodukter - et utvalg