Til toppen

Ring hytta varm

Enten du har strøm på hytta eller ikke kan du, ved hjelp av et par klikk på telefonen din, skru på varmen i hytta di før du reiser og komme til en god og oppvarmet hytte noen timer senere.

Produktansvarlig Fredrik K. Johansen forklarer hvordan "Ring Hytta Varm" virker. Systemet fungerer på både gamle og nye plattformer (2G, 3G, 4G og 5G)


For hytter med strøm

Dette systemet har både "Ring hytta varm" funksjonalitet, frostvakt og strømbruddsalarm i en og samme enhet. Ved hjelp av en app på telefonen, eller fra PC'en kan man skru på panelovner i hytta, holde en grunntemperatur og bli varslet dersom strømmen går. Systemet består av en sentralenhet som kommuniserer trådløst med noder rundt om i hytta. Både sentralenheten og nodene kan kobles til hver sin panelovn (max 3500W pr. ovn) eller andre elektriske artikler som man har behov for å fjernstyre. Leveres både som pakkeløsning og som enkeltkomponenter.

Standard pakkeløsning inneholder 1 hovedenhet og 2 noder, som til sammen gir mulighet for 3 panelovner. Kan utvides med 2 ekstra noder om ønskelig.


Suppler med ekstra noder

Ønskes bruk av flere panelovner kan man anskaffe inntil 2 ekstra noder som kan plasseres rundt om i hytta. Det betyr altså at man kan ha 5 panelovner i hytta tilkoblet systemet. Både sentralenheten og nodene har innebygget temperaturføler og kan dermed holde den temperaturen du ønsker i hvert enkelt rom - eller bare skrues av/på helt enkelt. Max avstand mellom sentralenhet og noder er 30 meter.

Systemet har både frostvakt og strømbruddalarm integrert som en del av funksjonen

Plug & Play

Det er lett å sette opp systemet og man kan styre varmen i hytta ved hjelp av SMS, internett eller via app (krever abonnement). Det følger med et SIM kort i pakken samt et tilbud om rimelig abonnement fra Hyttestyring AS. Dette er valgfritt å benytte seg av, men anbefales fordi det gjør både oppsett og bruk enklere (ingen bindingstid).

Merk! Det er selvsagt ikke bare panelovner som kan kobles til kontaktene. Man kan koble til lys, varmekabler eller andre elektriske apparater som man kan ha behov for å skru av/på når man ikke selv befinner seg på hytta. 


Hva med strømløse hytter?

Til strømløse hytter med solcelleanlegg tilbyr vi nå laserkamin med 12V GSM opplegg og inverter. Kom til varm hytte hele året. Prinsippet er det samme som over, men istedenfor å fjernstarte panelovner benyttes en frittstående parafinovn. Ingen tilkobling til pipe er nødvendig og parafinovnen har innebygget tank som brenner 17 timer på full effekt (3200W).

Hytter som har solcelleanlegg eller et batteri som lades opp på annen måte, kan komme til varm hytte hele året ved hjelp av dette systemet


Webasto hyttevarmer

Den tyske produsenten Webasto er kanskje mest kjent som leverandør av høykvalitets varmesystemer til biler og det maritime markedet. I samarbeid med Hyttetorget har disse varmeapparatene nå endelig også blitt tilpasset for bruk på hytter med og uten strøm - og selvsagt også med "Ring hytta varm"-funksjonalitet

Webasto hyttevarmer kan plasseres på utsiden av hytta om ønskelig - les mer om hyttevarmeren her


Slik sikrer du nok strøm

Om vinteren, når solen er fraværende store deler av tiden vil man kunne oppleve at batteribanken til hyttas solstrømanlegg kan trenge litt påfyll. Dette gjøres enklest ved hjelp av et aggregat og en batterilader.

Ny teknologi muliggjør nå fjernstart av aggregatet fra din mobiltelefon

Ved å koble til en GSM enhet til aggregatet kan du få varsel på mobilen din når batteribanken på hytta begynner å gå tom for strøm. Med et enkelt tastetrykk kan du starte aggregatet, som sørger for å fylle opp batteriene med strøm igjen. Det er ikke noe i veien for å koble til en elektrisk ovn som varmer opp hytta di samtidig som batteribanken lades opp. Les mer om aggregat med GSM styring

Ring hytta varm - et utvalg