Til toppen
Nødlader til elbil

Nødlader til elbil

Rekkeviddeangsten er ofte stor hos hyttefolk. Har vi nok strøm til å komme hjem, eller til nærmeste ladestasjon på hjemveien? Hyttetorget leverer nå aggregat og batterilader som løser dette problemet.

Ved hjelp av et inverteraggregat som leverer strøm av god kvalitet, samt en transportabel billader som er spesielt tilpasset dette aggregatet, kan vi sørge for en effektiv opplading av din elbil også der hvor strøm ikke er så lett tilgjengelig. Aggregatet kan enten plasseres i en bod eller lignende som en fast installasjon, eller det kan trilles frem til bilen ved behov. 

Se også: Elbil24 omtale av nødladere

Aggregatet kan gjerne plasseres i en energibod eller i en liten Smart-hytte som vist her.  Ladekabelen kan alternativt ledes ut igjennom en luke i veggen.


Hvor lenge må aggregatet lade? Små elbiler som f.eks. e-Golf og Nissan Leaf har typisk 30-40kWt batteribank mens større bilder som Audi e-tron og Tesla gjerne har 80-100kWt batterikapasitet. Spørsmålet blir da: Hvor mange kWt har du behov for å lade før du kan kjøre til nærmeste hurtiglader – og hvor lang tid tar dette? 

Vår nødlader tilfører bilbatteriet mellom 4,7 og 5,5 kW pr time

Dette betyr i praksis at dersom aggregatet går i 2 timer så vil en liten Elbil med 40kWt batteribank få tilført 20-25% av sin totale batterikapasitet. En større elbil med 80kWt batteribank vil typisk få økt batterikapasiteten med 10-12%, noe som ofte er nok til å komme seg til en hurtiglader. Merk! Disse resultatene vil variere noe, avhengig av bilmerke.


Aggregatene har hjul og kan om nødvendig transporteres bort til bilen. Det medfølger også et jordspyd i pakkeløsningen (ikke vist på bildet) 

Les også: Nå kan du starte aggregatet fra mobilen din

Litt om strømaggregatene: Vi leverer to alternative aggregatmodeller som er egnet for dette formålet; Hyundai HY6500SEi og Honda EU70is. Dette er kraftige, støysvake inverter bensinaggregater som begge kan leveres med elektrisk start og fjernkontroll. I tillegg til billading kan aggregatene selvsagt benyttes til lading av batterier, oppvarming av en kald hytte eller til å drive diverse elektriske produkter (sirkelsag, hekksaks, kaffetrakter, støvsuger etc..). 

Kombiner med en miljøvennlig kraftpakke

Dersom du ønsker å lagre strømmen i en kraftig batteribank og bruke denne når du er på hytta, vil en kraftpakke kunne gi deg denne muligheten. Les mer om kraftpakker

En kraftpakke består bl.a. av solcellepaneler og en kraftig batteribank som lagrer strømmen frem til du trenger den

Desto større batteribank man har jo mindre belastning blir det på aggregatet - og miljøet. En kraftpakke basert på f.eks. PowerWall batterier vil kunne lagre store mengder med strøm fra solcellepanelene når man ikke er på hytta. 

Mangler du ikke plass til paneler og utstyr? Isåfall kan en Offgrid Energibod være løsningen


Teknisk informasjon om billaderen: 25A billader (230V) med type 2 kontakt for kobling til bil og industrikontakt (CEE) for kobling til aggregat. 32A 1-fas (justert ned til 25A for optimal aggregatdrift). Laderen har jordfeilbryter og DC vern for å sikre både bil og aggregat. Lengde: 5 meter. IP65. Arbeidstemperatur: -40 > + 50'C. Kabeltverrsnitt 3x6mm2. 

Billaderen er produsert i samsvar med IEC 62196 + IEC 61851-1 + EN62752 og har CE og EMC,  RoHS godkjennnelser og er produsert i henhold til DSB sitt regelverk

NB! Det blir også levert med jordspyd i pakkeløsningen. Jordspydet kobles til aggregatet og sørger for en sikker og stabil avledning til jord dersom det skulle oppstå en feil eller andre uforutsette hendelser (f.eks. lynnedslag).  


Les mer om våre bilpakker

 

Se alle våre aggregatmodeller