Til toppen

Dette gjør du om strømmen blir borte

Vi er avhengige av strøm til alt fra oppvarming, lys, matlaging, varmtvann og elektriske apparater. Hyttetorget har en rekke produkter som egner seg godt som beredskapsprodukter hjemme og på hytter koblet på strømnettverk.

Dersom strøm eller vanntilførsel plutselig skulle bli borte, kan det være lurt å ha tenkt igjennom hva man skal gjøre med de elementære behovene i husholdningen. Alternative varmekilder, en koketopp som drives med en propanflaske, noen solcelledrevne lyskilder og en batteribank som alltid er fulladet er eksempler på produkter som kan være til god hjelp i en slik situasjon. Hyttetorget leverer allerede slike produkter til strømløse hytter. Derfor har vi laget en oversikt over et knippe av våre mest aktuelle beredskapsprodukter, som kan benyttes som en nødløsning dersom man i en periode skulle bli uten strøm- eller vannforsyning.

1. Strømproduksjon og strømlagring

Det finnes en rekke måter å skaffe seg strøm på selv om det offentlige strømnettet skulle svikte. Her er et lite utvalg av våre alternative strømløsninger:

2. Varme og matlaging - Slik holder du varmen og lager mat uten strøm

Det er fullt mulig å holde huset varmt uten strøm. En gassovn eller parafinovn vil kunne varme opp et stort rom over lang tid og være en god sikkerhet ved et eventuelt strømbrudd. De fleste av oss er dessuten ikke ukjent med å lage mat på gassgrillen og det er derfor ikke unaturlig å benytte seg av en enkel gass-kokeplate til matlaging dersom den elektriske komfyren skulle bli satt ut av spill en periode. 

3. Vanntilførsel og vannrensing

Skulle også vanntilførselen bli borte er det lurt å ha noen fulle vannkanner tilgjengelig. Kvaliteten på vannet er også viktig for helsa vår og derfor er stadig flere opptatt av å rense vannet før det drikkes eller benyttes i matlagingen. Les mer om Rent drikkevann her eller ta en titt på produktene under;

4. Lys og radio

En oppladbar radio, solcellelampe og en parafinlampe kan være fornuftig å ha tilgang på. Her et utvalg av de mest aktuelle variantene;

5. Toalett og avfallshåndtering

Et enkelt avlastningstoalett tar ikke stor plass, men kan være en god investering dersom vanntilførselen skulle bli borte. Her viser vi noen av våre aller enkleste modeller. 

For øvrige produkttips og forslag til beredskapsprodukter anbefaler vi at du besøker Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB) sine sider sikkerhverdag.no/din-beredskap